HARVIA - Världsledande inom sauna & spa

Harvia förtjänar definitivt en egen kedja. Hoppas det är ok @Antza1 att jag inleder med dina ord om bolaget :slight_smile: ““Harvia : Marknadsledare inom sauna & spa tillsammans med svenska TylöHelo. Expanderat kraftigt de senaste 3 åren både organiskt och icke-organiskt och vunnit marknadsandelar i USA, Japan och tyskspråkiga Europa. Var såklart en coronavinnare och kursen har fått en rejäl smäll i år (-70%), vilket lett till attraktiv värdering idag med p/e ~10 och EV/EBIT 8,5 (2022e). Europas pågående energikris som största risk i nuläget (vinstvarnade tidigare i år), detta tycker dock många är redan inprisat i aktien. Stora möjligheter i naiva marknader såsom Östasien och USA och bra track record på konsolidering inom branschen. Blev en populär folkaktie bland finska småsparare under corona, men tydligen har många lämnat skeppet… Värt att notera att Harvia i grunden är ett relativt defensivt bolag trots stor volatilitet i aktiekursen.””

Citat - från kedjan
https://forum.inderes.se/t/intressanta-bolag-pa-helsingforsborsen-just-nu/157

Här berättar analytiker @rauli.juva mer om bolaget:

Här en kort kommentar om Q3’22 i videoformat:

Den senaste översatta analysen: publicerad 2022-09-13:

Bolaget återfinns även i Inderes modellportfölj: den senaste positionen köptes i oktober (2022-10-11).

4 gillningar

För några veckor sedan meddelade bolaget att nuvarande vd:n Tapio Pajuharju byter bolag och tar över som vd för KAMUX (se mer i aktuell kedja).

Korrigerat börsmeddelande:

Idag, den femte december publicerades följande börsmeddelande om personalens "Long term Share Plan for Key Employees:

Gäller att hålla nyckelpersoner i bolaget. Nyheter om vem som ersätter Pajuharju har ej offentliggjorts i skrivande stund.

Intressant detalj: Harvia behandlades även i kvalitetsaktiepodden för några veckor sedan: (avsnitt 130, 24 NOV 2022)

Direktlänk till poddavsnitten via länken:
https://www.kvalitetsaktiepodden.se/category/poddavsnitt/

4 gillningar