Biohit: Medicinteknik företag med ingredienser för en vändning

Vi har publicerat en omfattande analys på Biohit. Bolaget utvecklar och tillverkar laboratorieutrustning, förnödenheter samt diagnostiska analyssystem anpassade för forskning, vård och industrilaboratorium. Du kan läsa analysen på engelska här.

Biohit är inriktat på gastrointestinal diagnostik och hälsofrämjande produkter. Bolaget har visat de första tecknen på en vändning efter en lång period av förluster. Vi bedömer att en hållbar resultatvändning är sannolik tack vare nya produkter, ett förnyat distributionsavtal i Kina och effektiv genomföring av strategin. Vi tror att utveckling av nya produkter och deras kommersialisering är avgörande för bolagets långsiktiga framgång.

4 gillningar

Vi har även publicerat en intervju på engelska med analytiker Antti Siltanen om Biohit.

4 gillningar

Många har följt Biohit i flera år; det finns mycket diskussion om det även på några forum, men nu får vi äntligen följa denna intressanta företagsanalytiker. Bättre sent än aldrig! :slight_smile:

Analytikern Antti Siltanen har gjort en utmärkt arbete.

Det återstår att se om Biohit lyckas vända sin riktning ordentligt. Åtminstone verkar det lite som att företaget trots risker rör sig framåt. Jag ser olika möjligheter, men det finns mycket som gör det svårt att bedöma företagets framtid.

2 gillningar

Du har så rätt, inte det lättaste bolaget att bedöma precis. Tycker själv att det är intressant att följa med hur bolaget klarar sig men eftersom jag är en gammal tant som inte vågar ta större risker med mina investeringar är Biohit inte något jag för tillfället vågar investera i :blush:

2 gillningar

Det är verkligen inte lätt att bedöma framtiden för det här företaget, men enligt min åsikt är det här något av en riskfylld företag som ändå är ett företag vars bransch man på något sätt kan förstå och dess affärsverksamhet. Ibland är företag inom denna bransch sådana att jag bara inte förstår dem, även om jag skulle vilja.

Det har skett mycket stora förändringar i företaget de senaste åren, så kanske är det nu chansen att visa vad detta företag är. :slight_smile:

Perhaps a bit of a silly question, but I’ll still ask:

Terve @antti.siltanen!

Can one follow Biohit’s industry other than by looking at the materials provided by Biohit and Inderes?

I can’t think of how I could track Biohit’s industry or activities from sources other than reading Biohit’s and Inderes’ articles. And I don’t have unlimited time available.

Thank you in advance for your response! :slight_smile:

Biohit rapporterar nästa onsdag!
Inför rapporten:

Biohit H1 on Wednesday: Looking East (inderes.se)

1 gillning

In my opinion, Biohit performed well and exceeded at least my own expectations. :slight_smile:

The company expects its revenue for the year 2023 to be between 12 and 13 million euros, with operating profit increasing compared to the previous year. In 2022, the operating profit was 1.1 million and the revenue was 11.0 million. Previously, Biohit had guided only for an increase in operating profit.

H1:
Revenue 6,5 (actualized) vs 5,8 (Inderes)
EBIT 1,5 (actualized) vs 0,8 (Inderes)

1 gillning

Översättning av VD:ns tankar från finska till svenska:

Biohit är i en mycket intressant fas som företag. Vi har tagit ett steg framåt i att utnyttja företagets innovations kommersiella potential och ser framåt med förtroende. Den åldrande befolkningen och den globala bristen på hälsoresurser är en ekvation där Biohits produkter som genererar kostnadsbesparingar och förbättrar behandlingens effektivitet har en viktig roll i lösningen.

Även om vi har lagt stor vikt vid försäljning, har vi inte heller glömt produktutvecklingen. Produktutvecklingens uppgift är att säkerställa att det finns något att sälja även i framtiden, trots den starka försäljningen som redan är igång. Vi utvecklar nya versioner av befintliga produkter och har även helt nya innovationer i pipelinen.

2 gillningar

Äntligen positivare tongångar och lite action i Biohit! Det verkar arta sig åt rätt håll, eller vad säger @antti.siltanen ? How would you summarize the wibe at the moment?

1 gillning

Positiva tongångar, absolutt! Företaget fokuserar på att bygga en ny grund genom att lägga fokus på försäljning, förbättra deras processer osv. I den senaste rapporten verkar deras ansträngningar materialiseras i siffror också. Vi kommer att släppa en rapport om Biohit imorgon, så håll dig uppdaterad!

2 gillningar

Sorry for missing your question earlier @börsen84,

There are industry research reports on gastrointestinal diagnostics but these are typically not available for free except for abstracts. Anyway the industry is quite defensice so I think we can be fairly confident that the industry at large will grow at the projected ~4 % cagr for the coming years. You can also always follow the performance of listed competitors.

Predicting GP sales by available data is not easy. Let me know if you figure it out :wink:

2 gillningar

Thank you for the excellent response, Antti! :slight_smile:

Jag har aldrig bråttom, så det behövs ingen brådska med mina frågor. :slightly_smiling_face:

Your answer is more than sufficient. If only there were a crystal ball to predict those sales…

1 gillning

Här är en ny rapport om Biohit, en riktigt väl utförd rapport. :slightly_smiling_face: :point_down:

2 gillningar

Tack för bra svar! Och rapport!

1 gillning