HCA Capital uppdatering vecka 49 del 1 till 6

Qlife Holdings - Intervju med CFO Kasper Rousøe – höjdpunkter från Q3-rapporten!

Se Qlifes CFO Kasper Rousøe guida dig genom den senaste utvecklingen av PnL, balansräkning och kassaflöde. Fokus ligger på den senaste nyemissionen och nettointäkterna, kostnadsbesparingsprogram och finansiell status. Sedan dyker vi ner i pipeline och tillkännagivande angående FIND-projekt. Du får också en marknadsuppdatering om när Qlife förväntar sig att lansera sin CRP-produkt och de senaste förbättringarna av Egoo-enheten.

Qlife Holding är en medicinteknisk koncern som strävar efter att revolutionera marknaden för kliniska biomarkör- och virustester. Genom att möjliggöra tester i hemmet som komplement till tester inom vården underlättas tillgången till viktig hälsoinformation, vilket kan bidra till bättre behandling och potentiellt förebygga sjukdomar. Qlife Holding bildades i oktober 2019 och fick samma år certifieringen ISO 13485:2016, vilket innebär att Qlife uppfyller alla krav för tillverkning och försäljning av in vitro diagnostiska analysatorer och reagenser. De första kapslarna i företagets produkt, Egoo.Health Platform, CE-märktes för professionell användning i början av 2020. Företaget har patentskydd för viktiga delar av sin teknologi. Qlife Holding AB är noterat på Nasdaq First North Stockholm med ticker QLIFE.

På grund av tekniska problem med den ursprungliga intervjun – denna video innehåller förinspelade höjdpunkter från Q3-rapporten.

Disclaimer: HC Andersen Capital mottager betalning från Qlife för ett Corporate Visibility/Digital IR prenumerationsavtal.

Se videon här: Qlife Holding - Interview Q3 interim report 2022 - 6.12.2022 - YouTube

1 gillning

Banksektor rapport: Bankernas robusthet

Tidigare i veckan höll HC Andersen Capital ett virtuellt banksektorseminarium där ledningen från BankNordik, Djurslands Bank, Skjern Bank, Sparekassen Sjælland-Fyn och Vestjysk Bank gav en introduktion till varje bank och fördjupade sig i hur väl vadderade bankerna är för en potentiell ekonomisk nedgång in i 2023. I detta sammanhang har HC Andersen Capital även publicerat en banksektorsrapport som du kan läsa nedan.

Disclaimer: HC Andersen Capital mottager betalning från BankNordik, Djurslands Bank, Skjern Bank, Sparekassen Sjælland-Fyn och Vestjysk Bank för ett Corporate Visibility/Digital IR prenumerationsavtal.

Läs banksektor-rapporten här : https://content.inderes.se/assets/fb8067c5-9566-4cc3-96ad-78af82558847

Se introduktionen till Bankseminariet här Introduktion - Bankseminar 2022 8.12.2022 - YouTube

2 gillningar

Virtual Nordic Growth Days: 13e december - 15e december

Nästa vecka, från tisdag 13 december till torsdag 15 december, kommer HC Andersen Capital och den finska affärspartnern Inderes att hålla ett nordiskt virtuellt seminarium med ca. 20 nordiska tillväxtföretag. Här kommer varje företags ledning att presentera investeringscaset och ge sin syn på hur den makroekonomiska osäkerheten förväntas påverka deras affärsmodell. Läs mer om programmet och de deltagande företagen i varje registreringslänk nedan.

Disclaimer: HC Andersen Capital och Inderes är strategiska partners och har ett betalt samarbete med de företag som deltar. Läs mer i respektive anmälningslänk nedan.

Klicka här för gratis anmälan – 13e december : Virtual Nordic Growth days 13. dec 2022

Klicka här för gratis anmälan – 14e december : Virtual Nordic Growth days 14. dec 2022

Klicka här för gratis anmälan – 15e december : Virtual Nordic Growth days 15. dec 2022

1 gillning

Veckans uppdatering för företagen på HCA-plattformen

I toppen av denna vecka ligger Audientes med en aktiekursuppgång på 62,2 %, trots att inga betydande företagsspecifika nyheter presenterades under veckan som gått. Audientes genomför dock en företrädesemission och teckningsperioden pågår från 1 december till 15 december 2022.

WindowMaster ligger också högst upp i veckans resultat med en aktiekursuppgång på 22,9 %. I onsdags uppdaterade företaget sin vägledning för 2022 och släppte sina förväntningar för 2023. För 2022 förväntar sig WindowMaster nu intäkter i intervallet 233-236 miljoner DKK (tidigare 220-235 miljoner DKK) och EBITDA i intervallet 14-16 miljoner DKK (tidigare) 13-18 miljoner DKK). Den nya intäktsprognosen för 2023 är 260-270 miljoner DKK (ca 10-15 % tillväxt), stödd av en historiskt hög orderingång. EBITDA förväntas ligga i intervallet 23-28 miljoner DKK 2023.

Shape Robotics ökade med 17,0 % denna vecka. I torsdags ingick Shape Robotics ett stort partneravtal med en marknadsledande elektronik- och IT-distributör i Rumänien, Network One Distribution (NOD). Den första beställningen på ca. 7 miljoner DKK kommer att levereras denna månad och det förväntas att distributionsavtalet kommer att leda till ett totalt förväntat faktureringsvärde på 60 miljoner DKK under de kommande tre åren. I torsdags meddelade Shape Robotics också att bolagets styrelseordförande, Lars Nyengaard, har beslutat att dra sig ur styrelsen. Vice ordförande Kasper Støy kliver in som ordförande. Företaget har också meddelat att CTO och grundare Moises Pacheco (Black Box Holding ApS) har sålt aktier för totalt 731 484 DKK för att betala skatt på hans orealiserade vinster (han äger fortfarande mer än 8% av aktiekapitalet).

Ser man ner på listan över veckans aktiekursutveckling, sjönk DanCann Pharma A/S och Amniotics AB med -25,2% respektive -27,5%, trots att inga betydande företagsspecifika nyheter presenterades under veckan som gick.

Längst ner på listan ligger Ascelia Pharma med en kursnedgång på -37,1%. I tisdags meddelade Ascelia Pharma att nya statistiska analyser av befintliga data tyder på bättre resultat än tidigare förväntat när det gäller patienters användning av Orviglance för identifiering av levercancer. Enligt företaget innebär detta att den pågående SPARKLE-studien av Orviglance kan genomföras med färre patienter (80 nu mot 200 tidigare). Hittills har 58 patienter registrerats. Marknadsreaktionen kan förklaras av förseningen av studien, eftersom Ascelia Pharma nu räknar med att ha alla patienter inskrivna under första kvartalet 2023 med preliminära data klara i mitten av 2023. Rekrytering av patienter var tidigare planerad till slutet av 2022.

Disclaimer: HC Andersen Capital mottager betalning från företagen för ett Corporate Visibility/Digital IR prenumerationsavtal. VD Tue Østergaard på HC Andersen Capital är styrelseledamot och äger aktier i DanCann Pharma.

1 gillning

Övriga investeringsevenemang i den kommande veckan

InterMail - Introduktion till aktien

pix5

FREDAG 16. DECEMBER KL. 11:00 - 11:30

Träffa och ställ frågor till InterMails CEO Anders Ertmann, som ger en introduktion till aktien, inklusive InterMails affärsområden, finansiell utveckling, marknaden och investeringscase.

Klicka här för gratis anmälan: InterMail – Introduktion til aktien

1 gillning

Nordic Solar - Hur har stigande räntor och inflation påverkat investeringsstrategin?

pix6

FREDAG 16. DECEMBER KL. 13:30 - 14:00

Träffa och ställ frågor till Nordic Solars CEO Nikolaj Holtet Hoff och CSO Anders Søgaard-Jensen, som kommer att granska hur Nordic Solar hanterar sin investeringsstrategi.

Klicka här för gratis anmälan: Nordic Solar - Hvordan har stigende renter og inflation påvirket investeringsstrategien?

1 gillning