HCA Capital uppdatering vecka 48 del 1 till 6

NeoDynamics utser Matthew Colpoys till att leda verksamheten i USA!

NeoDynamics, ett medicintekniskt företag dedikerat till att främja diagnostik och vård av cancer, tillkännagav i veckan utnämningen av nuvarande styrelseledamot Matt Colpoys till chef för företagets amerikanska dotterbolag. Colpoys kommer att sitta kvar i styrelsen och rapportera till VD Anna Eriksrud.

“Matt är en erfaren chef med en omfattande bakgrund inom lanseringar av nya produkter, kommersialisering och corporate finance. Han har också guidat internationella företag i amerikanska lanseringsinsatser tidigare – perfekt för NeoDynamics eftersom vi jobbar snabbt för att introducera vårt innovativa pulsbiopsisystem NeoNavia på den amerikanska marknaden”, säger Anna Eriksrud VD för NeoDynamics. “Matt förstår helt våra mål på denna kritiska marknad och har visat sig vara en värdefull tillgång i ansträngningarna att finansiera och förbereda vår kommersialisering i USA.”

Mr. Colpoys har över 35 års erfarenhet inom biofarmaceutisk/medicinsk industri. Senast grundade och ledde han Tactiva Therapeutics, Inc., en immuno-onkologisk startup, genom deras 35 miljoner dollars serie A-insamling. Som VD för Galileo Consulting, en global rådgivnings- och konsultverksamhet inom biofarmaceutisk verksamhet, har han hjälpt ett brett spektrum av företag i deras affärsutveckling, strategiska planering, insamlingar och M&A-aktiviteter.

Disclaimer: HC Andersen Capital mottager betalning från NeoDynamics för ett Corporate Visibility/Digital IR prenumerationsavtal.

Läs hela uttalandet här : NeoDynamics appoints Matthew Colpoys, to lead US operations

2 gillningar

I mitten av november presenterade SP Group sina siffror för tredje kvartalet 2022. Under kvartalet var omsättningen 607,1 miljoner DKK motsvarande en tillväxt på ca. 1,1 %, medan rörelseresultatet (EBITDA) var 104,7 miljoner DKK under kvartalet (106,4 miljoner under samma kvartal 2021). För de första 9 månaderna 2022 är omsättningstillväxten 9,2% jämfört med samma period förra året, inklusive organisk tillväxt i lokala valutor på ca. 3,4 % under de första 9 månaderna 2022. EBITDA under de första 9 månaderna 2022 var 354,4 miljoner DKK (316,8 miljoner DKK samma period föregående år), vilket leder till en EBITDA-marginal på ca. 17,7% för de första 9 månaderna 2022. I räkenskaperna bibehöll SP Group sina förväntningar för hela 2022, vilket innebär en intäktstillväxt på 5-15%, EBITDA-marginal på 16-18% och EBT-marginal på 9-12%. .

HC Andersen Capital har uppdaterat ett investeringscase one-pager på SP Group, som belyser investeringcaset, inklusive de viktigaste investeringsskälen och investeringsriskerna.

Disclaimer: HC Andersen Capital mottager betalning från SP Group för ett Corporate Visibility/Digital IR prenumerationsavtal.

Läs SP Group One page: https://hcandersencapital.dk/wp-content/uploads/2022/11/SP-Group-one-pager.pdf

2 gillningar

Bankseminarium - Mindre och mellanstora danska banker***

Hur välpositionerade är bankerna? Alla ekonomiska kristallkulor pekar mot en global avmattning in i 2023. Hittills har vi inte kunnat se de stora svaghetstecken på bankernas konton, men ett antal banker betonar själva risken och har gjort ytterligare avsättningar de senaste kvartalen.

För att lära sig mer om området så håller vi ett seminarium med ett antal banker torsdagen den 8 december. Seminariet börjar kl 09:45 med inledning av analytiker Rasmus Køjborg och följs av företagspresentationer från kl. 10:00. På seminariet kan du träffaoch ställa frågor till ledningen för Skjern Bank, Djurslands Bank, BankNordik, Vestjysk Bank och Sparekassen Sjælland-Fyn.

Seminariet hålls på danska.

Disclaimer: HC Andersen Capital mottager betalning från Skjern Bank, Djurslands Bank, BankNordik, Vestjysk Bank och Sparekassen Sjælland-Fyn för ett Corporate Visibility/Digital IR prenumerationsavtal.

Anmäl dig till seminariet här: Bank seminar - mindre og mellemstore danske banker

2 gillningar

Veckans uppdatering för företagen på HCA-plattformen

I toppen av denna vecka ligger Shape Robotics med en aktiekursuppgång på 35,7%. Förra veckan tillkännagav Shape Robotics en riktad emission på 27,1 miljoner DKK, ny guidning för 2023 och en ambition att noteras på Nasdaq Main Market i Köpenhamn (från och med nu Nasdaq First North) inom 9-12 månader. I torsdags meddelade Shape Robotics även att Syddansk Teknologisk Innovation (SDI), representerad av styrelseledamoten Michael Frank, sålde aktier för 444 227 DKK den 29 november 2022 och 648 213 DKK den 1 december 2022.

Hydract är också i toppen av veckans prestation med en aktiekursuppgång på 23,0 %, trots inga betydande företagsspecifika nyheter presenterades under veckan.

DanCann Pharmas aktiekurs steg med 22,3% denna vecka. I fredags fick DanCann Pharma godkännande för företagets produktionsanläggning BioTech Pharm1 belägen i Ansager, vilket är en viktig milstolpe för företaget. DanCann Pharma ansökte om EU-GMP (Good Manufacturing Practice) tidigare i år och godkännandet erhölls efter inspektion av den danska läkemedelsstyrelsen. DanCann Pharma kommer nu att initiera sina första kommersiella partier, och företaget räknar med att skicka sitt första parti till WEECO Pharma GmbH i maj 2023.

Tittar man ner på listan över veckans aktiekursutveckling, sjönk Odicos aktiekurs med 7,8% trots att inga företagsspecifika nyheter presenterades under veckan som gick.

Vidare så sjönk Audientes med -19,9% denna vecka. I torsdags startade handel med andelsrätter och teckningsperioden i samband med bolagets företrädesemission. Audientes VD deltog i ett event där han presenterade huvuddetaljerna i företrädesemissionen och de nya affärsmålen från 2023-2025, se det på vår hemsida, inderes.dk eller youtube.

Qlife sjönk med -22,8% denna vecka, trots att inga betydande företagsspecifika nyheter presenterades under veckan som gick. Företaget rapporterade sina siffror för tredje kvartalet 2022 förra veckan.

Disclaimer: HC Andersen Capital mottager betalning från företagen för ett Corporate Visibility/Digital IR prenumerationsavtal. VD Tue Østergaard på HC Andersen Capital är styrelseledamot och äger aktier i DanCann Pharma

2 gillningar

Övriga investeringsevenemang i denna vecka

InterMail - Introduktion till aktien

pix 5

TISDAG 6. DECEMBER KL. 11:00 - 11:30

Träffa och ställ frågor till InterMails CEO Anders Ertmann, som ger en introduktion till aktien, inklusive InterMails affärsområden, finansiell utveckling, marknaden och investeringscase.

Klicka här för gratis anmälan : InterMail – Introduktion til aktien

2 gillningar

Audientes - Vad kan man göra i företrädesemissionen?

pix 6

FREDAG 9. DECEMBER KL. 11:00 - 11:30

Audientes’ CEO Steen Thygesen kommer vid detta evenemang att presentera de viktigaste detaljerna i bolagets nyemission. Dessutom kommer han att gå på djupet med de möjligheter du har som investerare i samband med bolagets nyemission.

Klicka här för gratis anmälan : Audientes – Pre-emptive rights issue - What to do as a shareholder?

2 gillningar