Spetsar spannmålssorteringen: Danskt företag investerar i revolutionerande svensk teknik från BoMill

Mitt första inlägg på det svenska forumet och er dansk, så ha tålamod med mig! Lite intressanta nyheter inom teknik för sortering av spannmål.

Gl. Buurholt Hovedgaard, ett danskt jordbruksföretag, har gjort en stor investering i en ny mobil spannmålssorteringsmaskin från BoMill. Denna högprecisions teknologi gör det möjligt att sortera spannmål efter proteininnehåll. Det är en potentiell game-changer för lantbrukare som kan finjustera sitt maltkorn och brödvete baserat på proteininnehåll. Maskinen har en hög kapacitet, kan sortera 22 000 korn per sekund, vilket motsvarar cirka fyra ton per timme. Dessutom är hela uppställningen inrymd i ett lastbilssläp, vilket möjliggör bekväm mobilitet för sorteringsarbete på plats.

För mer kontext om BoMill, rekommenderar jag att kolla in det inspelade evenemanget på Inderes där VD Andreas Jeppsson ger insikt i nyligen gjorda beställningar och delar sina tankar om BoMill Insight-marknaden. Evenemanget ägde rum den 7. juni 2023, och kan ses igen HER för ytterligare insikter.

Men vad gör BoMill egentligen?

BoMill är ett företag specialiserat på spannmålssortering. BoMill erbjuder tjänster anpassade till kundernas unika behov, inklusive förstudier och snabb installation av sorteringsutrustning. Deras produkt InSight, med modulär design, underlättar installation, speciellt i befintliga anläggningar. BoMill fokuserar även på utbildning för att hjälpa kunderna att få ut det mesta av deras spannmål och utrustning. Vi ser fram emot att se hur denna teknik kan förändra branschen.

4 gillningar

Hej! Kul! Välkommen!!!

Om Bomill: vad är marknaden? Siktar man in sig på den svenska, eller nordiska? Vad / vem är konkurrenterna? Hur är de med de stora bolagen (tänker John Deere osv) : har de samma teknik att erbjuda?

Ligger konkurrensfördelarna i ngn särskild teknik/komponent (om jag har fattat det rätt)? Vet du om detta har patent? Isåfall: var registrerade?

Vad är “storyn”: i stil med "är det en universitetsuppfinning i spin-off stil, eller är det ngn lantbrukare som själv utvecklat en apparat hen saknat på marknaden?

SAMT: vad är prisklassen på denna apparat? (Tänker mig här: riktar man sig till storgodsägare, eller mindre bruk? - > har kunderna möjlighet att få investeringsstöd för denna typ av investeringar?

1 gillning