PayPal - förlorare i framtiden eller för billig"

PayPal är ett amerikanskt företag som driver en betalningsförmedlingstjänst med namnet PayPal, avsedd att ersätta äldre system. Den är särskilt populär i e-handel och donationer.

Det verkar som om marknaden fruktar konkurrenter som till exempel Apples och Googles tjänster. Sedan oroar sig många när företagsledningen har bytts ut.

Antalet kunder har minskat, men tydligen använder de aktiva kunderna PayPal allt mer.

Å andra sidan funderar många på att PayPal är för billig och att aktiekursen har sjunkit för mycket. Trots det presterar företaget fortfarande hyfsat och är fortfarande en jätteaktör. I de följande tweeterna finns fler tankar. :slight_smile:

2 gillningar

Jag har funderat en del på Paypal o andra typer av betalningstjänster av samma kaliber. I takt med att google, Apple o alla andra skapar sina egna: var står Paypal och hur skall de klara sig i konkurrensen?

Det andra är växelkurserna: att det alltid krävs en omväxlingsavgift från USD då man lyfter (om jag fattat det rätt?).

Sedan har vi kineserna o andra asiatiska aktörer: som har sina egna system. De kommer alltid att ty sig till sina egna aktörer framom amerikanska alternativ.

Förutom google o de andra, ovan nämnda: I takt med att “gammelbankerna” o andra (Klarna o andra liknande aktörer) utvecklar sina tjänster har jag svårt att se hur Paypal skall stå sig i konkurrens på sikt? Vad är Paypals “moat” och edge i jämförelse med tillbuds stående?

Medveten om att jag låter som en permajörn igen… Men nej, inte övertygad :smiley:! Säg gärna emot: skulle gärna handla på börsen på andra sidan Atlanten <3! Men detta objekt inte tillräckligt intressant…

Önskar alla ett gott veckoslut!

1 gillning

Jag säger direkt från början att det kommer att bli rörig text och jag svarar inte tydligt på någon fråga. Jag känner inte branschen särskilt bra och inte heller företaget tillräckligt väl. :smiley:

Det är verkligen skrämmande att konkurrera med aktörer som har oändliga resurser… naturligtvis är även andra konkurrenter skrämmande. Utöver Apples och Googles resurser är det oroande att de redan har sina egna nätverk och “ekosystem”, om du förstår vad jag menar.

Valutaväxlingskursen mellan euro och dollar är inte särskilt trevlig sett från användarnas perspektiv.

PayPal verkar vara ganska trevligt att använda enligt det jag har hört, men problemet är att vissa upplever andra tjänster som mer bekväma. Det är en fråga om smak, men PayPal är inte en överväldigande unik upplevelse.

Denna bransch utvecklas långsammare än allmänt antas, och alla möjliga negativa scenarier verkar vara prissatta in i aktiekursen, som om PayPals användning skulle krascha brett och i stor skala inom en snar framtid. Dessutom bör man inte glömma att PayPal har pengar och förmågan att utveckla sina egna funktioner. Användarantalet har inte minskat särskilt mycket de senaste åren, och dessutom har de användare som använder tjänsten ökat användningen.

Jag är ingen expert på att bedöma detta, men PayPal anses vara exceptionellt säkert, även om jag inte kan kommentera detta på ett meningsfullt sätt.

Detta är nästan helt och hållet en citerad text från en investerares tankar: Visa och Mastercard kan ta över branschen med hjälp av Apple och Google, men handlare behöver fortfarande en betalningsbehandlartjänst för att behandla dessa betalningar. Denna halva av PayPals verksamhet är skyddad från olika hot och betjänar en mycket snabbt växande marknad.

PayPal verkar vara mångsidigt, till exempel som en digital plånbok och som en betalningsplattform för företag som säljer produkter och tjänster.

Det här är en ganska rörig text och jag kan inte klart och säkert svara på allt. Företaget har sina egna risker och nackdelar, å andra sidan är det enligt alla mått mycket billigt och det kommer inte att krascha snabbt, samtidigt som det har sina egna styrkor som nämns ovan.

Det var en rörig text från mig, och det mest roliga är att jag inte använder PayPal eller liknande tjänster själv.

Tack och ha en trevlig helg! :slight_smile:

Detta bevisar ingenting, men jag lägger upp det här för skojs skull. :slight_smile:

PayPal:ens rapport kom för cirka tre veckor sedan. :slight_smile: