KONE - kvalitativt och stabilt, men var hitta nästa Kina?

KONE: ett stabilt kvalitetsbolag
Kvalitet, som alltid kostat, ur vilken synvinkel man än närmat sig det… förrän nu, då kursutvecklingen, likt marknaden i övrigt tagit hissen neråt. Samtidigt ser tillväxtutsikterna lite annorlunda ut än under tidigare år, då den kinesiska marknadaden varit drivkraften för tillväxten.

Businessidén är genial - och serviceavtalen (som står för hälften av omsättningen) likaså. Hissar, rulltrappor och automatdörrar är drivs av megatrender som åldrande befolkning och urbanisering, och dessa bör servas oberoende av konjunktur.

KONE har även en urstark balans och kassaflöden av rang, dvs trevligt low-risky. Att Kina har en fastighetsmarknad som stagnerat + därpå en likviditetskris, har en stor NEG påverkan. Kinas andel av omsättningen står för 35% samt därtill bättre marginaler än övriga marknader.

Vad tycker vi? Hiss ;)?

Kolla in videon där analytiker Erkki Vesola beskriver Kinas roll samt tittar på verksamhetsmiljö och risker både i längre och kortare perspektiv. Även värdering och kursutveckling manglas.

Ps. Kvartalsrapportsläpp i veckan!

6 gillningar

Analytiker Erkki Vesola kommenterar Kones Q1’22:

3 gillningar

Kinas eskalerande fastighetskris påverkar Kone negativt i allra högsta grad. Uppdaterade estimat + rek! Läs den senaste analysen:

Kina-Kina-Kina igen! Även orsaken till detta:

2 gillningar

Om Kones Q3:a med analytiker Erkki Vesola. Kvartalsrapporten gick i vinstvarningens tecken, som sig bör. Problematiken på den kinesiska marknaden är mångfacetterad, och som bekant Kones största och mest lönsamma marknad. Kinaproblemen till trots är det bara att konstatera: än skall världens hissar servas, det kommer man inte i från.

2 gillningar