Embracer Group - Gamingkoncerncen som blivit en småspararfavorit

Embracer Group är en global koncern med kreativa, entreprenörsledda verksamheter inom PC, konsol-, mobil- och brädspel samt andra relaterade medier. Huvudkontoret ligger i det alltid soliga Karlstad och Embracer Group skriver på sin hemsida att man nu har mer än 16 500 kollegor i över 40 länder.

15/5 - 2023
Embracer skickar ut en vinstvarning inför kommande rapport, och en ganska stor sådan. Det gjorde att aktiekursen sjönk men framförallt kunde man förutse att rapporten skulle komma att väga tungt.

24/5 - 2023
Embracer Group sänkte på sin senaste rapport prognosen för rörelseresultatet där nya prognosen från bolaget är klart under estimaten från analytikerna.
Lars Wingefors, medgrundare och VD Embracer Group lämnade ett bittert besked till aktieägarna:
”Sent i natt blev vi informerade att ett större strategiskt samarbete som förhandlats under sju månader inte kommer att bli verklighet”. Nyheten gjorde att aktien kraschade rejält.

13/6 - 2023
Sedan rapporten har aktien studsat tillbaka lite men långt ifrån nivån som kursen stod på innan rapporten. Och frågan är om aktien kommer ta sig tillbaka dit. Idag den 13/6 tillkännagav Embracer Group ett omfattande omstruktureringsprogram för räkenskapsåret 2023/24. Aktien, som är en stor favorit bland småsparare, är upp 5% på denna nyhet i skrivande stund. Bolaget meddelar även att man kommer hålla en kapitalmarknadsdag under andra halvan av året för att ge en mer detaljerad översikt gällande både strategi och finansiella mål på medellång sikt.

Embracer kommer hålla en presskonferens kring dagens nyhet som ni följer på länken nedan. Presentationen hålls på engelska av VD Lars Wingefors, CFO & vice VD Johan Ekström, interim Chief Operating Officer Matthew Karch och interim Chief Strategy Officer.

4 gillningar

Jag äger inte aktien själv, men läser mycket om Embracer på diverse olika plattformar från andra investerare så man märker att aktien är populär, blir lite som en aktie man följer på distans utan att äga. Ska bli spännande att lyssna på presentationen här om en stund och höra ledningen prata om detta och kanske även höra mer kunniga åsikter om detta om Embracer kan inleda en väg tillbaka.

5 gillningar

Embracer har milt sagt varit marknadens snackis de senaste veckorna. Bolaget har stötts och blötts i otaliga kanaler.
Wingefors känslosamma uttalanden i samband med prognossänkningen ser ni här:

Embracer om beskedet: ”Kom som en stor överraskning” (di.se)

Dagens presskonf kan bli en riktig nagelbitare :). Alla som säger att ekonominyheter är trista: tänk om :wink:

4 gillningar

Här är några nyheter relaterade till Embracer Group. :thinking:

2 gillningar

Hela delårsrapporten kan läsas här!

Just nu LIVE underhållning på g! Kvartalsrapport sändning.

VD L Wingefors berättar att många kommer att få lämna…
Kolla in sändningen här! LIVE, eller efteråt:

2 gillningar