Diamyd - I väntan på ett godkännande agerar man för framtiden

Diamyd Medical är ett bolag inne i en händelserik period. Detta är Diamyd i korta drag hämtat från deras hemsida:
Skärmavbild 2024-04-12 kl. 10.56.08

Med huvudprodukten Diamyd har man tagit steg där Diamyd är ett intressant läkemedel som verkar ha potential att förbättra blodsockerkontrollen och minska komplikationerna för personer med typ 1-diabetes.

I jakten på kampen mot typ 1-diabetes har Diamyd kommit en bra bit på vägen. Som nämns i texten har Diamyd i februari 2024 fått Fast Track-status av FDA, som är en stor milstolpe för Diamyd. Det berättar Ulf mer om i denna intervju.

I intervjun hör vi också Ulf prata om de viktigaste händelserna i det som har lett till att Diamyd befinner sig där man är. Om hur man har lärt sig att differentiera sig sen man senaste var i samma fas förut. Ulf pratar också om företrädesemissionen och patientrekryteringen just nu. Inom det senaste meddelade man idag 12/4 om en viktig milstolpe. “Diamyd Medicals precisionsmedicinska fas 3-studie i typ 1-diabetes, DIAGNODE-3, har inkluderat 100 patienter.”

Även om mycket hänger på ett godkännande så har Diamyd agerat med andra investeringar inom företaget också. Även det kan ni höra om i intervjun ovan och det ska bli spännande att hänga med i hur Diamyd utvecklas härifrån.

4 gillningar

Diamyd meddelade igår det preliminära utfallet i företrädesemission vilket indikerar att cirka 4,2 miljoner units, motsvarande cirka 44 procent av företrädesemissionen tecknats med stöd av uniträtter.

1 gillning