Marginaler på räls? - Kan Railcare takta på?

Jag har under en period gillat bolaget Railcare. Ett svenskt bolag som sysslar med diverse tjänster med koppling till järnväg i olika utsträckning vilka är entrepenad (ett segment i sverige och ett i utland (vilket inprincip är UK)), Transport skandinavien och ett som är maskin och teknik. De som drar lasset omsättningsmässigt är utan tvekan entrepenad sverige och transport skandinavien och där entrepenadsdelen är klart mycket lönsammare. Min fråga, ifall vi har några fler järnvägsintresserade i forumet, är hur man ska bedömma deras marginaler? Och bara för att jag har störst problem med ju Q4 är det detta kvartal jag efterfrågar någon att bolla med.

Efter att ha backtrackat deras marginaler per segment ser jag stora variationer som till viss del kan förklaras av kostnadsinflationen f.g år men annars har jag svårt att tolka och få grepp kring vad det är som skapar differenserna? Det man trycker på vid lönsamhetsförbättring är ofta hänförligt till antingen högre volymer eller i vissa fall kostnadsbesparingar. Jag förstår ju också att det inte alltid går att sätta ord på vad som påverkar lönsamhet till punkt och pricka men när man väl ger en anledning bör den väl vara konsekvent? Inte så som bolaget förklarar sig i rapporter. Jag skickar även med en screenshot på vad jag sammanställt kring deras marginaler per segment senaste 4 åren (endast Q4) så får ni kika med utan att behöva bläddra mellan rapporterna. Har ni överlag en tanke kring bolagets marginaler (inte bara för Q4) får ni gärna lägga till det med.

Allt gott!

4 gillningar

Hej och välkommen till forumet! :smiley:

Väldigt intressant att du tar upp Railcare. Jag fick upp ögonen för Railcare när de i oktober annonserade ett nytt avtal med Trafikverket, det näst största i deras historia. Jag har inte heller jättesvårt att få känslan att järnvägarna i Sverige behöver underhåll och att Railcare som bolag borde kunna takta på med sina avtal och en mindre tillväxt.
Däremot har jag ej kunskap om dina funderingar kring differenserna och har inte lyssnat in på något call och fått höra hur bolaget ställer sig till diverse frågor. Det är också svårt att jämföra med andra vilket inte underlättar för mig att förstå sig på alla siffror. Men får helt enkelt kolla vidare och utveckla kunskapen kring Railcare!
Ps - ändrade på rubriken för att se om vi kan locka hit fler intressenter. :slight_smile:

5 gillningar

Ping @JesperHagman och övriga rälsfantaster!

Har under eftermiddagen tagit tjuren vid hornen och försökt hitta ett mönster i marginalerna eller åtminstone få fram en snittmarginal för varje kvartal historiskt. Så vad jag gjort är att jag tagit fram EBIT-marginalen för varje kvartal från 2014 fram till nu. Sedan har jag summerat det på 3, 5, 7 och “hela tiden” horisonter för att se hur den ändras. Jag bifogar en bild på hur det blev. Hoppas det är till nytta för någon eller iaf är intressant för någon att läsa.

2 gillningar

Detta är ju grymt! Var det något i siffrorna som stack ut enligt dig eller andra åsikter som kom i samband med skapandet? :slight_smile:

1 gillning